My Tea Break

Rediscovering Tea around the world

Cold Tea / Chá Frio

The Spring is here and the weather is now warmer (ihih!) ! So, today, I am suggesting Cold Tea.

How to prepare it? It´s very simple!

– You should infuse 10g of Tea in 1 Litre of water at room temperature for one night.  Take the leaves in the morning and put your Tea in the fridge.

– Another way to prepare it is by infusing 10g of Tea on 1/2 L at the recommended temperature, let it cool down and add 1/2 L of cold water.

You can use aromatized or flower Teas, but also plain Teas. Last summer I used to drink a lot of Oolong Bao Zhong, an amazing Tea from Taiwan. I also recommend cold Rooibos, which is great for children! You can also add citrus peel, sugar, honey, mint, ginger and/or spices.

Happy Tea Break,

Mariana!

———————————————————————————————————-

Chegou a Primavera, o tempo está mais quente e apetece mais beber um refresco! My Tea Break aconselha que beba Chá Frio!

È muito simples de preparar: 

– Faça uma infusão de 10g de chá para 1 litro de água à temperatura ambiente. Deixe as folhas durante a noite. Na manhã seguinte retire as folhas e ponha o chá no frigorifico.

– Outra forma é fazer a infusão de 10g em 1/2 litro de água à temperatura recomendada, deixar arrefecer e acrescentar 1/2 litro de água fria.

Tanto os Chás aromatizados como os simples são óptimos para fazer Chá frio. Recomendo Oolong Bao Zhong, um fantástico chá do Taiwan e Rooibos, que também é óptimo para as crianças! Depois da infusão, pode acrescentar cascas de limão ou laranja, gengibre, menta, açúcar, mel e/ou especiarias a seu gosto.

Tenha um óptimo dia,

Mariana!

Advertisements

Comments are closed.